O školi

Srednja muzička škola Tuzla osnovana je 21. februara 1957.godine, kada odlukom Narodnog sreza Tuzle počinje sa radom. Velike zasluge za otvaranje imao je Čestmir Dušek, tuzlak češkog porijekla – dirigent i pedagog po čijim zaslugama Škola 2017.godine mijenja naziv u J.U. Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

Nastava Srednje muzičke škole se prvobitno odvijala u prostorijama tadašnje Učiteljske škole i Doma kulture. Januara 1959. godine Srednja muzička škola, zajedno sa Državnom nižom muzičkom školom se uselila u zgradu na adresi Ludvika kube br. 1 (zgrada stare muzičke škole). Usljed tonjenja i deformisanja terena na kojemu se zgrada nalazi, škola je izmještena u zgradu Osnovne škole “Centar” na adresi ul.Mirze Delibašića 14.

Škola posjeduje kabinete za frontalnu i individualnu nastavu, fiskulturnu salu, a koncerti se održavaju u salama BKC-a Tuzla i Centru za kulturu “Međunarodna Galerija portreta” Tuzla. Biblioteka ima preko 35000 knjiga, nota i diskova. Posjeduje školsko dvorište sa klupama, a nalazi se u centru grada, u blizini je Gradska biblioteka sa čitaonicom, šetalište Slana Banja i objekti za prehranu.   Cijeli prostor škole pokriven je internet mrežom, a planira se umrežavanje preko Google classroom aplikacije kako bi ostvarili uspješan trokut saradnje: profesor-učenik-roditelj.

ŠTA MUZIČKU ŠKOLU ČINI JEDINSTVENOM I PREPOZNATLJIVOM?

  • Kvalitetan kadar
  • Rezultati: Nagrade učenicima a priznanja profesorima – potvrda rada. Naši učenici osvajaju uvijek prva mjesta na međunarodnim i državnim takmičenjima
  • Aktivnost profesora u kulturnom i javnom životu Grada Tuzle
  • Aktivnost u projektima
  • Saradnja sa lokalnom zajednicom
  • Talentovani muzičari sa svjetskom karijerom su učenici tuzlanske Srednje muzičke škole: Romeo Ruga, Asim Delibegović, Maja Dušek-Cakić (violinisti), Denis Azabagić, Dejan Ivanović, Alen Garagić, Sanel Redžić (gitaristi), Nihad Hrustanbegović (harmonika), Vladimir Valjarević, Aida Muharemagić, Dženana Šehanović (klavir), Ivana Ivaković I Vedrana Šimić (solo pjevanje) ITD.
  • Značajan dio muzičara i pedagoga je stekao naobrazbu i vratio se poučavati naredne generacije

NAŠI UPOSLENICI

Kliknite na fotografiju za više detalja.

Profesor harmonike - Direktor škole

Dejan Milkunić

Profesor engleskog jezika i književnosti

Alma Milenković

Profesor master harmonike

Goran Đokić

Magistar muzičkih umjetnosti- violina

Jasmina Šehanović

Profesor solo pjevanja

Lejla Teskeredžic

Profesor istorije

Ljiljana Onodi

Profesor violine

Nataša Kakeš

Akademski muzičar - pijanist - profesor

Nedžmija Omerćehajić

Akademski muzičar: Flautist – Profesor

Senija Berberović

Profesor klavira

Slađana Dedić

Profesor klavira

Zrinka Andrejaš

Profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Harisa Smajić

Profesor klavira

Lejla Mujačić Halilagić

Mag. Trube

Vedran Kolasević

Profesor klavira

Tatjana Todorovic Juric

Profesor muzičko teoretskih predmeta

Branka Đonlagić

mr. Solo-pjevanja

Kenan Hasić

Profesorica klavira

Biljana Šeparović

Profesor harmonike - Direktor škole

Dejan Milkunić

KRATKA BIOGRAFIJA

Dejan Milkunic je rodjen u Tuzli 1986.g Dejan je svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje instrumentalni i teoretski smjer stekao u Tuzli. Po završetku srednje muzičke škole u Tuzli,upisao je muzicku akademiju u Grazu,Austrija u klasi univ.prof.Janne Rattya gdje je zavrsio tri godine studija i sticajem raznih okolnosti vratio se u Sarajevo na muzičku akademiju gdje je završio dodiplomski studij u klasi doc.dr.Alme Flammersberger. U okviru koncertne djelatnosti nastupao je u Bosni i Hercegovini,Austriji,Hrvatskoj,Italiji.Takodje je prisustvovao mnogim seminarima poznatih  domacih i inostranih profesora i kompozitora harmonike kao što su:Vladimir Zubitsky,Janne Rattya,Roman Pechman,Zoran Rakić,Aleksandar Skljarov i dr.Premijerno je izveo kao solista ili član kamernog ansambla, mnoga djela poznatih inostranih i domaćih kompozitora. Dobitnik je sedam prvih i jedne specijalne nagrade na drzavnim i internacionalnim takmičenjima. Dejan Milkunić je  zaposlen u JU Srednja Muzička Škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla kao profesor harmonike a trenutno obnaša funkciju direktora JU Srednja Muzička Škola „ Čestmir Mirko Dušek Tuzla.

UKRATKO O NASTAVI:

Odlika njegovog pedagoškog rada ogleda se u inovativnom pristupu, požrtvovanom radu kao i stalnom stručnom usavršavanju. Njegovi učenici su do sada nastupali na mnogobrojnim javnim nastupima u BIH i van granica BIH  i osvajali veoma zapažene rezultate na medjunarodnim i državnim takmičenjima u kategorijama solo harmonika,kamerna, kao i u kategoriji orkestri sa kojim je ostvario prestižne nagrade i veliku pažnju javnosti.

Odsjek/aktiv:Harmonikaški aktiv

Email adresa:dejan.milkunic@smstuzla.edu.ba

Profesor engleskog jezika i književnosti

Alma Milenković

KRATKA BIOGRAFIJA

Završila sam gimnaziju Meša Selimović u Tuzli sa odličnim uspjehom uz činjenicu da sam četvrti razred pohađala i završila u SAD-u. Nakon završetka srednje škole upisujem Filozovski fakultet u Tuzli odsjek za Engleski jezik i književnost koji u roku od četiri godine i završavam. Nakon završetka odmah pronalazim zaposlenje kao profesor engleskog jezika u Srednjoj ekonosmko-trgovinskoj školi gdje i danas radim, a od 2016 radim i u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla. Po zvanju sam i profesor savjetnik.

UKRATKO O NASTAVI:

Nastava engleskog jezika se u skladu sa tehničkim uslovima odvija po najnovijim metodičkim standardima. Pošto su razredi manji ima se mogućnost sa svakim učenikom komunicirat na individualnoj osnovi. Nastava se odvija na engleskom jeziku.

Odsjek/aktiv:Opšteobrazovni predmet

Email adresa:alma.milenkovic@smstuzla.edu.ba

Profesor master harmonike

Goran Đokić

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođen je 23.03.1993. u Bijeljini gdje je završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi profesora Nenada Stevanovića. Osnovne studije upisuje i završava kod profesora magistra Vojina Vasovića na Slobomir P Univerzitetu. Master studije upisuje i završava na muzičkoj akademiji u I. Sarajevu u klasi profesorice magistra Danijele Gazdić. Tokom školovanja dobitnik je mnogobrojnih prvih i drugih nagrada na međunarodnim takmičenjima od kojih se ističu republički prvak… Učesnik je mnogobrojnih koncerata (Sarajevo, BanjaLuka, Beograd, Novi Sad, Beč, Prag…) Trenutno je zaposlen kao profesor harmonike i obavlja funkciju šefa harmonikaškog odsjeka u SMŠ “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

UKRATKO O NASTAVI:

Kroz sistem školovanja na odsjeku za harmoniku učenici dostižu visok profesionalni nivo izvođenja muzičkog djela na harmonici. Za potpuno ovladavanje umjetničko izvođačkim vještinama sviranja učenicima se organizuju različiti vidovi javnih predstavljanja kako bi razvijali svoju koncertnu djelatnost.

Odsjek/aktiv:Harmonikaški odsjek

Email adresa:goran.djokic@smstuzla.edu.ba

Magistar muzičkih umjetnosti- violina

Jasmina Šehanović

KRATKA BIOGRAFIJA

Violinistica Jasmina Šehanović  rođena je  10.01.1996. godine, u Traunsteinu, Njemačka. Nastupala je na brojnim skupnim i samostalnim koncertima u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Makedoniji, Mađarskoj, Norveškoj, Italiji i Pakistanu.  Pored solo izvođenja, nastupala je i u raznim kamernim sastavima (duo, trio, kvartet), te kao solista i koncert-majstor orkestra Muzičke akademije Sarajevo. Nastupala je i kao član europskog orkestra mladih „Euphony“ i kao član Banjalučke filharmonije . Također nastupila je kao solista sa Leskovačkim kamernim orkestrom „ Amoroso“, simfonijskim orkestrom Muzičke akademije Sarajevo i Banjalučkom filharmonijom. Godine 2012. polaže prijemni na Muzičkoj akademiji Sarajevo, te školovanje nastavlja u klasi prof. dr.  YeonJu Jeong. Nakon godinu dana odlazi u Graz ( Austria) na prestižni univerzitet Kunstuniversitat Graz, gdje sa 17. godina polaže prijemni i započinje školovanje u klasi Univ.Prof. Sylvia- Elisabeth Viertel. Po povratku u Bosnu i Herzegovinu 2017. godine završava Muzičku akademiju Sarajevo u klasi prof. dr YeonJu Jong. Također je završila II ciklus školovanja na Muzičkoj akademiji Sarajevo te stekla zvanje Magistar muzičkih umjetnosti- violina.

UKRATKO O NASTAVI:

Pored mnogobrojnih nagrada i priznanja koje je postigla kao solista i dio kamernog ansambla, Jasmina ostvaruje zapažene rezultate i nastupe sa svojim učenicima.

Njeni učenici su ostvarili zapažene nastupe i donijeli nagrade JU Srednjoj muzičkoj školi „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla. Neke od njih su:

– Internacionalno takmicenje“ Davorin Jenko“ Beograd, 2018, II nagrada (90 b) kamerni sastav: Arina Behlilovic- violina, Iman Jahić – klavir.

– Internacionalno takmicenje“ Davorin Jenko“ Beograd, 2018, II nagrada (91 b) kamerni sastav: Arina Behlilovic- violina, Ivan Praljak- gitara.

– III Internacionalni festival muzike „ PRIMAVERA“ 2018 – I nagrada (99 b), VIOLINA, IV kategorija, Arina Behlilović- violina.

– 25. Međunarodno natjecanje „Mladi virtuozi“ Zagreb 2019, III kategorija, III. mjesto, Arina Behlilović- violina.

-25. Međunarodno natjecanje „Mladi virtuozi“ Zagreb 2019, III kategorija, Nagrada za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog skladatelja Brune Vlaheka – Arina Behlilović- violina.

– Internacionalni festival muzike “Skala” u Brčkom 2019 VII kategorija Elnur Avdibašić – violina – I nagrada.

Učenici u klasi prof. Jasmine Šehanović redovno nastupaju na kolektivnim kao  i solističkim koncertima.

Odsjek/aktiv:Odsjek za gudačke instrumente i gitaru

Email adresa:jasmina.sehanovic@smstuzla.edu.ba

Profesor solo pjevanja

Lejla Teskeredžic

KRATKA BIOGRAFIJA

Lejla Teskeredžić  je rođena  21.2.1966.godinu u Gostivaru (Makedonija). 1990.godine je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Sarajevu odsjek-solo pjevanje, te stekla zvanje solo pjevač-profesor .Lejla Teskeredžić je prvi student iz Tuzle koji upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu, odsjek- solo pjevanje ,te već na drugoj godini angažovana kao profesora solo pjevanja u J.U. Srednjoj  muzičkoj školi  Čestimir Dušek Tuzla do dan danas.Vrlo uspješno započinje karijeru profesora solo pjevanja i vrsnog pedagoga u oblasti pjevanja. 1999.godine Izabrana je za asistenta na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli ,na nastavnom predmetu tehnika glasa,a danas je redovni profesor na istoj,te voditeljica,i direktor ”Škole pjevanja Lejle Teskeredzić”.U pedagoškom radu je pokazala izvanredne rezultate, izvela mnoge danas poznate solo pjevaće,kao sto su Vedrana Šimic,Emanuel  Josić,Adelisa Halilović,Kenan Hasić,Ajla Bećirbašić,Ilda Ismaili, koji su tokom  školovanja u J.U. Srednjoj mučkoj školi Čestimir Dušek održali solistčke koncerte,te osvajali specijalne i prve nagrade na Federalnim takmičenjima za učenike i studente, uspjesno položili prijemne ispite  na Muzičkoj akademiji  u Sarajevu,Beogradu i  Zagrebu, odsjek -solo pjevanje.Vrlo često sa svojim učenicima ,a i sama, učesnik  je  u  medijima RtvTk,Rtv Slon,Tv7,tv Face,Tv  Hayat,Radio Kameleon  na teme ”pjevanje i glas,vokalna tehnika,glas kao najsavršeniji instrument.”

UKRATKO O NASTAVI:

Nastava je individualna, 3časa sedmično, Radimo po planu i programu, Nastava sadrži teoretske elemente kroz kompozije, i otkrivanje mogućnosti učenika Radimo na razvijanju pjevačkog instrumenta.

Odsjek/aktiv:Solo pjevanje/ puhački aktiv

Email adresa:lejla.teskeredzic@smstuzla.edu.ba

Profesor istorije

Ljiljana Onodi

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođena u Gradačcu gdje sam završila osnovnu školu i gimnaziju “Hasan Kikić”. Filozofski fakultet sam završila u Sarajevu 1986. godine. U Srednjoj muzičkoj školi “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla radim od 2018. godine.

UKRATKO O NASTAVI:

Opšteobrazovni predmeti rade se u grupi i koriste se različite metode i oblici nastave.

Odsjek/aktiv:Opšteobrazovni

Email adresa:ljiljana.onodi@smstuzla.edu.ba

Profesor violine

Nataša Kakeš

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođena 1989. godine u Tuzli. Završila osnovnu i srednju muzičku školu u Tuzli. Završila master studije sa ocjenom Cum laude na konzervatoriju “Bruno Maderna” u Ceseni, Italija. Za vrijeme studija pohađala je brojne masterclasse, svirala u raznim kamernim ansamblima i orkestrima. Od 2011. godine radi u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli kao profesor violine. Od 2012. do 2016. godine je vodila Tuzlanski kamerni orkestar. Aktivna je u udruženjima koja se bave radom sa mladima kroz neformalno obrazovanje.

UKRATKO O NASTAVI:

U individualnoj nastavi svaki učenik zahtjeva poseban i samo za njega osmišljen pristup u radu kako bi se došlo do zajedničkog cilja: što viši standardi u interpretaciji muzičkog djela i usavršavanje tehnike sviranja violine.

Odsjek/aktiv:Gudački aktiv

Email adresa:natasa.kakes@smstuzla.edu.ba

Akademski muzičar - pijanist - profesor

Nedžmija Omerćehajić

KRATKA BIOGRAFIJA

Nedžmija Omerćehajić rođena je u Tuzli gdje je završila osnovnu i srednju muzičku školu, a na odsjeku za klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu diplomirala je 1981. godine. Od tada neprekidno radi u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli kao profesor klavira, a od 1993. do 2010. godine obavljala je i dužnost direktora ove ustanove. Pored redovnog stručno-pedagoškog rada, iskazala se i na polju mnogih manifestacijskih aktivnosti i solističkih i drugih koncerata.  Aktivan je član Udruženja muzičkih/glazbenih pedagoga FBiH, a 2007. je i dobitnica povelje koju udruženje dodjeljuje za postignute rezultate u razvoju muzičke pedagogije. Bila je član žirija na federalnim i međunarodnim takmičenjima, a redovan je član Savjeta federalnog takmičenja u disciplini klavir i kamerna muzika.

UKRATKO O NASTAVI:

U pedagoškom radu posebnu pažnju pridaje stalnom stručnom usavršavanju i korištenju savremenih metoda i pristupa. Njeni učenici osvojili su veliki broj nagrada na takmičenjima i nastupali na koncertima u BiH i inostranstvu, a mnogi su nastavili svoje školovanje na muzičkim akademijama.

Odsjek/aktiv:Odsjek za klavir

Email adresa:nedzmija.omercehajic@smstuzla.edu.ba

Akademski muzičar: Flautist – Profesor

Senija Berberović

KRATKA BIOGRAFIJA

Profesorica Senija Berberović je rođena u Tuzli gdje završava Osnovnu školu i Srednju muzičku školu, odsjek muzičar općeg smijera i instrumentalista flautista. Nakon Srednje muzičke škole nastavlja sa studijem na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i diplomira u klasi Profesora Bećira Drnde. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, a kasnije i studija kontinuriano se edukuje kod Profesora Davora Bušića. Nakon diplomiranja 2001. godine, zaposlena u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli i aktivno se bavi koncertnom djelatnošću i edukacijom mladih falutista. Aktivan je učesnik seminara flaute, muzičkih radionica i Masterclass.

UKRATKO O NASTAVI:

Dugogodišnje iskustvo i profesionalan pristup je ono što časove flaute čini zanimljivim učenicima Srednje muzičke škole. Nastava na predmetu flauta obuhvata časove solo flauta i časove kamerne muzike za flautu.

Odsjek/aktiv:Puhački aktiv

Email adresa:senija.berberovic@smstuzla.edu.ba

Profesor klavira

Slađana Dedić

KRATKA BIOGRAFIJA

Završen dodiplomski studij u klasi profesorice Svetlane Claidze sa najvišim ocjenama. Završen master studij odsjek klavir u klasi mr.Aleksandre Radosavljević sa najvišom ocjenom . Trenutno na  doktorskim studijama  klavira na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi redovne profesorice Rita Kinke. Aktivno djeluje kao solo pijanista, kamerni muzičar i korepetitor.

UKRATKO O NASTAVI:

Predavanjem se bavim 20 godina. Moji učenici  su osvojili preko 200  laureata na međunarodnim takmičenjima. Osnove predavanja temelje se na  motivaciji i razvijanju ljubavi prema muzičkoj umjetnosti i klaviru. Osnovni cilj moje nastave jeste pripremanje učenika za samostalan rad i napredak.  Mnogi se odlučuju na anstavak školovanja tako da su neki moji učenici već profesori i afirmisani muzičari. S obzirom da se radi  o individualnoj nastavi ,radim u uskoj povezanosti sa roditeljima učenika pa i širom lokalnom zajednicom . Tako je sve brižno planirano sa puno strpljenja i upornosti, a prije svega ljubavi  te na koncu dolazimo do sjajnih rezultata.

Odsjek/aktiv:Klavir

Email adresa:sladjana.dedic@smstuzla.edu.ba

Profesor klavira

Zrinka Andrejaš

KRATKA BIOGRAFIJA

Zrinka Andrejaš je klavirski pedgagog sa dugogodišnjim radnim iskustvom u nastavi. Pored uspješnog pedagoškog rada bavi se koncertnom djelatnošću kao organizator koncerata, solista i kamerni izvođač. Svoju pažnju posebno usmjerava ka projektima čiji je cilj promoviranje mladih talenata. U njenoj klasi su bili neki od najtrofejnijih mladih pijanista u BiH. Među najznačajnijim priznanjima ističe zahvalnicu za prepoznavanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju koju joj je uručilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

UKRATKO O NASTAVI:

Zrinka Andrejaš savremenim i inovativnim pristupom obrazovanju pomaže mnogobrojnim mladim talentima da dosegnu svoj puni potencijal te ih na taj način pripremi za daljnje usavršavanje. Na učenike s uspjehom prenosi svoja iskustva koja je stekla u interpretaciji klasičnih i savremenih kompozicija.

Odsjek/aktiv:Klavir

Email adresa:zrinka.andrejas@smstuzla.edu.ba

Profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Harisa Smajić

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođena 6.11.1976. u Tuzli.Tu sam završila Osnovnu školu i gimnaziju Meša Selimović.Filozofski fakultet,odsjek Fizička kultura završavam 2001 godine.Sretno udata,majka jednog dječaka (12 godina).Više godina sam radila po srednjim školama u Tuzli i Lukavcu.Konačno svoj radno-pravni status na neodređeno rješavam 2016/17šk.god.Trenutno sam uposlenik MSMŠ Tuzla i Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“.Stekla  sam više stručno zvanje profesor-mentor.

UKRATKO O NASTAVI:

Nastava Tjelesnog i zdravstvenog odgoja zastupljena je u svim osnovnim i srednjim školama po 2 časa sedmično.Ukupno 70 časova godišnje.NPP u Srednjoj muzičkoj školi je prilagođen učenicima uvažavajući njihove mogućnosti,sklonosti i postignuća.Učenici izvode nastavu u sali O.Š.Centar a kad vremenske mogućnosti dopuštaju nastava se realizuje vani na Slanoj Banji,kompleksu Pannnonice,vanjiskim terenima fakulteta za Tjelesni osdgoj i sport.Takođe već dugi niz godina učenici muzičke škole  realizuju nastavu plivanja u hotelu „Tuzla“.

Odsjek/aktiv:Opšteobrazovni

Email adresa:harisa.smajic@smstuzla.edu.ba

Profesor klavira

Lejla Mujačić Halilagić

KRATKA BIOGRAFIJA

Lejla Mujačić-Halilagić je rođena u Tuzli, gdje je završila Osnovnu muzičku školu – Odsjek za klavir. Svoje školovanje nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli gdje paralelno završava dva odsjeka, klavir i muzičar općeg smjera. Po završetku srednje škole upisuje Muzičku akademiju Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za klavir. Diplomirala je 1997. godine odličnim uspjehom. Tokom perioda rata, počela je raditi na poziciji profesora klavira u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla. Uspješno se bavi pedagoškim radom, prisustvuje master class-ovima i takmičenjima.

UKRATKO O NASTAVI:

Muzika je reproduktivna umjetnost i ona se ne svodi samo na komponovanje, već djelo treba interpretirati i prestaviti publici kao gotov proizvod. Kroz nastavu obuhvatamo sve ono što formira mladog umjetnika. U radu sa adolescentima kroz ton, ritam, dinamiku i karakteristike zvuka, kao što su boja i punoća, vrijedno radimo na ostvarivanju našeg cilja. Oni koji izaberu put muzike rade na svom usavršavanju, dok oni koji imaju drugačije ciljeve ostaju naša vijerna publika i velika podrška. 

Odsjek/aktiv:Klavirski

Email adresa:lejla.mujacic@smstuzla.edu.ba

Mag. Trube

Vedran Kolasević

KRATKA BIOGRAFIJA

Vedran Kolasević rođen u Travniku 17.04.1992. god. Gdje je završio Osnovnu muzičku školu na odsjeku za Harmoniku. Prve dodire sa trubom imao je u ˝Duvačkom orkestru Travnik˝ a onda nastavio školovanje iste U Srednjoj muzičkoj školi u Zenici u klasi prof. Arnesa Bajramovića gdje ostvaruje zapažene uspjehe na raznim takmičenjima. Upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi eminentnih profesora iz Zagreba prof. Darija Teskere i Marina Zokića gdje završava prvi i drugi ciklus studija. Kroz studiranje ostvario je uspjehe na raznim takmičenjima.  Održao je veliki broj solističkih koncerata uz pratnju orgulja i raznih orkestara. Učestvovao je u mnogobrojnim koncertima raznih orkestara od kojih se mogu izdvojiti: STUBA filharmonija iz Njemače, Sarajevska filharmonija, Zenički simfonijski orkestar i drugi.

UKRATKO O NASTAVI:

Kroz razne pedagoške pristupe pokušavamo doći do što boljih rezultata prilagođavajući nastavu učenicima prema njihovim sposobnostima i ambicijama. 

Odsjek/aktiv:Za duvačke instrumente

Email adresa:vedran.kolasevic@smstuzla.edu.ba

Profesor klavira

Tatjana Todorovic Juric

KRATKA BIOGRAFIJA

Tatjana Todorović Jurić  rođena je 10.07.1980. u Tuzli gdje je završila gimnaziju ,,Meša Selimović“  i Srednju muzičku školu u klasi profesora Mujkić Zlatana . Školovanje je  nastavila na Muzičkoj akademiji u Sarajevu  na Odsjeku za klavir u klasi profesorice Svetlane Claidze , u čijoj je klasi 2004.godine diplomirala sa najvećom ocjenom i stekla zvanje akademski muzičar , pijanist –profesor, i od tada je zaposlena u srednjoj muzičkoj skoli „ Čestmir Mirko Dušek” kao profesor klavira.  Za vrijeme studija radila je i sa prof.Rubenom Dalibaltayanom , pohađala mnoge seminare eminentnih klavirskih pedagoga i aktivno učestvovala na mnogobrojnim koncertima.Nastupala je sa Sarajevskom filharmonijm te osvajala prve i druge nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

UKRATKO O NASTAVI:

U Srednjoj muzičkoj školi od 2004. godine  predajem klavir , kamernu muziku i korepeticiju na instrumentalnom odsjeku  kao i predmet klavir na  teoretskom odsjeku.Uspjesi i nagrade mojih učenika i njihova dalja afirmaciija dokaz su mi da je moj način rada i pedagoškog pristupa ispravan , kao i posvećenost predmetu i nesebično zalaganje za svakog učenika.

Odsjek/aktiv:Klavirski odsjek

Email adresa:tatjana.todorovic@smstuzla.edu.ba

Profesor muzičko teoretskih predmeta

Branka Đonlagić

KRATKA BIOGRAFIJA

Tokom dugogodišnjeg rada/40g/ u nastavi:

/1980-i dalje/

1.osnovna i osnovna muzička škola

   /prof.muzičke kulture,solo pjevanja/

2.Građevinska škola Tuzla

  /prof.historije muzike/

3.Srednja medicinska škola Tuzla

/prof. historije muzike, hor, orkestar, engleski jezik/

4.Gimnazija „Meša Selimović“Tuzla

/prof.historije muzike,orkestar,hor/

5.Srednja muzička škola

/prof.muzičko teoretskih predmeta,

solfeđo,solo pjevanje,vok.tehnika,klavir na odsjeku – muzičar općeg smjera, nototekar muzičke literature/

6.Certifikati:engleski jezik VI , italijanski jezik III

-Tokom rada postizala sam odlične rezultate u radu sa učenicima. -Tokom rada sa učenikom Srednje muzičke škole na odsjeku klavir MOS ,učenik je nagrađen sa 3 laureata -prva/ prva nagrada sa 100 bodova.

UKRATKO O NASTAVI:

Stručni saradnik za nastavu-nototeka

-nototeka u nastavnom procesu

-Zaduženja nastavnika i učenika – korištenje muzičke literature u skladu sa nastavnim planom i programom

– stručna saradnja sa nastavnicima i učenicima

 u nastavnom procesu -saradnja u pripremama za stručnu literaturu za nastavu  u odvijanju nastavnog procesa oba smjera-muzičar općeg smjera,muzičar

Odsjek/aktiv:Stručni saradnik u nastavnom procesu -nototeka

Email adresa:branka.djonlagic@smstuzla.edu.ba

mr. Solo-pjevanja

Kenan Hasić

KRATKA BIOGRAFIJA

Kenan Hasić, profesor solo pjevanja, rođen 31. 07. 1992 u Tuzli. Srednju muzičku školu završio u Tuzli, odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju i odsjek za solo-pjevanje 2011. Iste godine upisuje Muzičku akdemiju u Sarajevu u klasi prof. Paše Gackić. Od tada se reda niz nastupa među kojim se može izdvojiti nastup u Schubert Messe in G, Didona i Enej (mornar), Kralj David  a osvojio je i  specijalnu nagradu na Federalnom takmičenju u Tuzli. Bio je učesnik masterclass radionice pod nazivom ISA – International Summmer  Academy u klasi profesora Karlheinz Hanser u Beču, gdje je takođe ostvario nekoliko nastupa. Debitirao je sa ulogom Her Appela (Zmaj od Bosne). Od značajnih uloga može se izdvojiti i uloga Serjože (Viva la mamma)   Diplomirao je 2015. a magistrirao 2017. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

UKRATKO O NASTAVI:

Nastava solo-pjevanja se zasniva na tehničkom napretku, počevši od fundamentalnih osnova pa sve do usavršavanja vokalne tehnike u punom kapacitetu. Sa prolaskom kroz mnogobrojne stilove bel-canta cilj je osposobiti učenika na primjenu istog kroz školovanje i nakon završenog školovanja.

Odsjek/aktiv:Solo-pjevanje

Email adresa:kenan.hasic@smstuzla.edu.ba

Profesorica klavira

Biljana Šeparović

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođena sam 1966. godine u Tuzli.
Završila sam Srednju muzičku školu u Tuzli i Prevodilački odsjek u tadašnjoj Gimnaziji, engleski i francuski jezik.
Upisala sam Muzičku akademiju – klavir i Francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Sarajevu ali sam se nakon izvjesnog vremena opredijellila samo za muziku.
Diplomirala sam na Muzičkoj akademiji u Sarajevu 1988. godine na Odsjeku za klavir, u klasi profesorice Milice Šnajder, sa najvišom ocjenom.
U Srednjoj muzičkoj školi zaposlena sam od 1986. godine. Predajem klavir, kamernu muziku i korepeticiju učenicima instrumentalnog odsjeka i klavir učenicima teoretskog odsjeka.
U toku radnog vijeka nastupala sam kao korepetitor i solista.
Obavljam dužnost šefice Klavirskog odsjeka već nekoliko godina.

UKRATKO O NASTAVI:

Osim redovnog rada učenika, za uspješnu nastavu klavira potrebno je i stalno usavršavanje i aktivno zalaganje profesora. Samo tako može doći do rezultata i obostranog zadovoljstva.

Odsjek/aktiv:Klavirski

Email adresa:biljana.separovic@smstuzla.edu.ba

vulkan vegas, vulkan casino, vulkan vegas casino, vulkan vegas login, vulkan vegas deutschland, vulkan vegas bonus code, vulkan vegas promo code, vulkan vegas österreich, vulkan vegas erfahrung, vulkan vegas bonus code 50 freispiele, 1win, 1 win, 1win az, 1win giriş, 1win aviator, 1 win az, 1win azerbaycan, 1win yukle, pin up, pinup, pin up casino, pin-up, pinup az, pin-up casino giriş, pin-up casino, pin-up kazino, pin up azerbaycan, pin up az, mostbet, mostbet uz, mostbet skachat, mostbet apk, mostbet uz kirish, mostbet online, mostbet casino, mostbet o'ynash, mostbet uz online, most bet, mostbet, mostbet az, mostbet giriş, mostbet yukle, mostbet indir, mostbet aviator, mostbet casino, mostbet azerbaycan, mostbet yükle, mostbet qeydiyyat