Duvački odsjek – harmonika

Kroz sistem školovanja na Odsjeku za harmoniku učenici  dostižu visok profesionalni nivo izvođenja muzičkog djela na harmonici.

Sadržaj predmeta čine tehnički i intrepretativni rad na muzičkoj literaturi svih stilova i žanrova i izgrađivanje individualnosti harmonikaša kroz jedinstvo tehničkog i muzičkog elementa. Za potpuno ovladavanje umjetničko izvođačkim vještinama sviranja učenicima se organizuju različiti vidovi javnih predstavlјanja, kako bi razvijali svoju koncertnu djelatnost. Organizuju se različiti seminari eminentnih stručnjaka za harmoniku kako bi učenici  dobili kvalitetna saznanja iz oblasti harmonike.

Tokom školovanja učenicima  se pruža mogućnost učestvovanja na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima za harmoniku. Pokazatelјi visokog profesionalnog rada i uspješne saradnje profesorskog kadra i učenika  je i niz specijalnih, prvih, drugih i trećih nagrada na različitim takmičenjima za harmoniku.

Profesori sa Odsjeka uspješno se bave publikacijom literature za ovaj instrument i koncertnom djelatnošću . Takođe, aktivno učestvuju u radu federalnih i najprestižnijih međunarodnih žirija za harmoniku.

 

PROFESORI ODSJEKA:

  • Goran Đokićprofesor, šef harmonikaškog odsjeka
  • Dejan Milkunićprofesor, direktor škole