Obavijest učenicima i roditeljima JU Srednje muzičke škole „ Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla

Obavještavaju se učenici i roditelji JU Srednja muzička škola „ Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla da će se upis učenika od I do IV razreda teoretskog i instrumentalnog odsjeka vršiti u  danima :

  • PETAK 28.08.2020

 I razred instrumentalnog i teoretskog odsjeka od 09 – 11h i

 II razred instrumentalnog i teretskog odjsjeka  od 11 i 30 – 13 h

  • PONEDJELJAK 31.08.2020

III razred instrumentalnog i teretskog odsjeka od 09 – 11 h

IV razred instrumentalnog i teoretskog odsjeka od 11 i 30 – 13 h

Učenici od I do IV razreda koji pohađaju Srednju muzičku školu „Čestmir Mirko Dušek“ , na ime upisnine uplaćuju iznos od 20 KM prilikom dolaska na upis.

Učenici koji pohađaju oba odsjeka u Srednjoj muzičkoj školi  „Čestmir Mirko Dušek“ na ime upisnine uplaćuju iznos od 30 KM prilikom dolaska na upis.

Učenici koji pohađaju Gimnaziju /ili neku drugu srednju školu/  i Srednju muzičku školu „Čestmir Mirko Dušek“  , na ime upisnine uplaćuju iznos od 15 KM (umanjeno za osiguranje učenika) prilikom dolaska na upis.

Iz prikupljenih sredstava  Škola će izvršiti osiguranje učenika, nabaviti učeničke knjižice , svjedodžbe, diplome , uvjerenja, zadaćnice , kajdanke  te  potrebni materijal za opremanje učionica.

Shodno odredbi  , Zakona o dopunskim  pravima boraca – branitelja i članova porodice , voditi računa da predviđenim  kategorijama  pripadaju beneficije u visini  50% kod plaćanja naknade za upis.

Direktor škole

Dejan Milkunić,prof